PS5-games om naar uit te kijken in 2021

Sharing is caring!

Nu de PS5-consoles eindelijk vlot verkrijgbaar worden is het tijd om vooruit te kijken naar enkele toppers voor het volgend jaar.
We vonden 6 (tijdelijke) PS5-exclusives die ons zeker interesseren:

 • Project Athia

  Beelden van dit mysterieuze project waren voor het eerst te zien in het aankondigingsfilmpje van de PS5. Ondertussen komt de extra info met mondjesmaat binnen. Dit open wereld spel zal ontwikkeld worden door Luminous Productions en uitgegeven worden door Square Enix.
  Oorspronkelijk werd het aangekondigd als PS5-exclusive maar ondertussen werd bekend dat het om een timed exclusive gaat en de game 2 jaar na de PS5-release op PC zal uitgebracht worden. Over andere consoles is nog niets aangekondigd.
 • Horizon: Forbidden West

  De langverwachte opvolger voor Horizon Zero Dawn (2017) van de Nederlandse studio Guerilla Games (ook bekend van de Killzone games). Dit game in een postapocalyptische wereld in de toekomst gedomineerd door mechanische robots zal een rechtstreeks vervolg worden op de eerste game met Alloy in de hoofdrol. Komt ook uit op PS4. Er is nog geen PC-release aangekondigd maar het is waarschijnlijk dat dit spel net als z’n voorganger en andere “exclusives” na een aantal maanden/jaren ook op dit platform uitkomt.
 • Gran Turismo 7

  Na het op e-sports gerichtte Grant Turismo Sports dat zeker niet zonder problemen gereleased werd grijpt Polyphony Digital terug naar de oude formule. Dit spel blijft een topper en volgens sommigen zelfs dé referentie in sim racing.
 • Deathloop

  Ontwikkeld door Arkane Studios (Dishonored, Prey) en uitgegeven door Bethesda. Dit assassin-spel gaat over 2 moordenaars die net als in de cult-klassieker Groundhog Day (1993 met Bill Murray in de hoofdrol) vast zitten in een eindeloze tijdlus. Beiden beschikken over een uitgebreid wapenarsenaal en bovennatuurlijke krachten zoals telekinese.
 • Ratchet & Clank: Rift Apart

  Het jongere publiek kan zich uitleven met de nieuwste game van Ratchet & Clank, een serie die al sinds 2002 meegaat.
  Ratchet & Clank: Rift Apart is een actie-avonturenspel waarin we kijken naar de wereld die wordt gepresenteerd van achter de held (TPP). De gameplay bestaat hier voornamelijk uit het verkennen van de locaties (om over het bord te bewegen moeten we vaak springen en tools gebruiken zoals de zogenaamde Tether’s Rift, waardoor we portalen maken) en vechten.
 • Destruction AllStars

  Destruction AllStars is een futuristische racer die lijkt op het klassieke Destruction Derby-spel. De speler neemt hierin deel aan extreme racecompetities, waarbij de positie aan de finishlijn niet relevant is en de volledige vernietiging van de voertuigen van de tegenstander des te meer (en doet daarin terugdenken aan Codemasters game Onrush). Dit game werd ontwikkeld door Lucid Games studio dat bekend staat om games als Switchblade en Geometry Wars 3.

Wat is jouw favoriet? Hebben we volgens jou een topper gemist?
Laat het ons weten in de comments!

delingen