Poco-laptopinformatie duikt op bij keuringsdienst: ook spotgoedkope laptops van Poco in zicht?

Sharing is caring!

Xiaomi werkt niet alleen aan smartphones en tablets, maar ook aan onder andere laptopselektrische steps en luchtfilters. Bovendien heeft dochtermerk Poco smartphones die erg veel moeten bieden voor de adviesprijs. Het is dus een logische stap dat Poco ook producten zoals laptops gaat maken, waar vermoedelijk een net zo’n groot kostenvoordeel voor te realiseren is. Een Indiase Twitteraar onder de naam Mukul Sharma heeft ontdekt dat Poco twee laptopaccu’s heeft ingediend bij de Indiase keuringsdienst Bureau of Indian Standards (BIS).

We hebben de vermelding niet zelf terug kunnen vinden, maar een screenshot toont twee keer twee accu’s met de modelnummers R15B02W en R14B02W. Twee indieningen moeten voor een Mi-apparaat van Xiaomi zelf bedoeld zijn, de andere twee staan op de Poco-naam. Er staat een derde product onder Poco’s naam, met het onderdeelnummer BP42. Vermoedelijk is dit ook een accu, lettend op de natuur van de andere verschijningen in de (erg korte) lijst.

Vermoedelijk is minimaal één product een rebrand van een Xiaomi-laptop, het Chinese moederbedrijf maakt namelijk ook laptops. Onlangs is Xiaomi’s dochtermerk Redmi onafhankelijk van Xiaomi geworden, het is mogelijk dat dit ook staat te gebeuren voor Poco.

delingen